GRE考試

備考資料
當前位置: 主頁 > GRE考試 > GRE邏輯 >

GRE最新官方指南邏輯題目剖析

摘要:GRE官方指南為ETS在中國獨家授權版本,是專為GRE考試準備的官方備考指導用書,是GRE考生必備的權威輔導書。 GRE官方指南對于考生來說是理性的指明燈,是最為權威的資料。

  GRE官方指南為ETS在中國獨家授權版本,是專為GRE考試準備的官方備考指導用書,是GRE考生必備的權威輔導書。 GRE官方指南對于考生來說是理性的指明燈,是最為權威的資料,下面優擇小編為大家介紹一下GRE最新官方指南邏輯題目解析。

  1,Parland’s alligator population has been declining in recent years, primarily because of hunting. Alligators prey heavily on a species of freshwater fish that is highly valued as food by Parilanders, who had hoped that the decline in the alligator population would lead to an increase in the numbers of these fish available for human consumption. Yet the population of this fish has also declined, even though the annual number caught for human consumption has not

  increased.

  P地區的短吻鱷數量近些年下降,主要原因是捕獵。短吻鱷捕食的淡水魚是P居民的食物,P居民希望短吻鱷數量的下降可以導致這種可供人們消費的魚的數量上升。但是這種魚的數量也下降了,盡管它每年被人類抓住消費的的量沒有增加。

  Which of following, if true, most help to explain the decline in the population of the fish species?

  下列哪個選項如果是對的,最有效地解釋了魚的數量下降?

  A.The decline in the alligator population has meant that fishers can work in some parts of lakes and rivers that were formerly too dangerous.

  短吻鱷數量的下降意味著漁民可以到以前湖里和江河里那些以前很危險的地方工作。

  B.Over the last few years, Parland’s commercial fishing enterprises have increased the number of fishing

  boats they use.

  過去幾年,P的漁業公司增加了它們使用的捕魚船數量。

  C.The main predator of these fish is another species of fish on which alligator also prey.

  這種魚的主要捕食者是另一種也被短吻鱷捕食的魚

  D.Many Parlanders who hunt alligators do so because of the high market price of alligator skins, not because of the threat alligators pose to the fish population.

  許多居民捕獵短吻鱷是因為鱷魚皮市場價格高,而不是因為它威脅到魚的數量。

  E.In several neighboring countries through which Parland’s rivers also flow, alligators are at risk of

  extinction as a result of extensive hunting.

  在一些P河流經的鄰近國家,短吻鱷有滅絕的危險因為捕獵。

  解析:

  A.漁民在哪工作,不能解釋為什么短吻鱷數量下降,淡水魚的數量也下降。

  B.易錯項。文章說得很清楚,人們消費捕食魚的數量沒有上升,所以即使增加了捕魚船的數量,也不能說明魚被捕的多,所以不能解釋魚的數量下降。

  C.正確答案。由于短吻鱷的數量減少,另一種該淡水魚的捕食者數量就很可能增加,是它們捕食更多的淡水魚,解釋了為什么淡水魚的數量減少。

  D.捕獵短吻鱷的原因,和文章要解釋現象,即為什么魚的數量下降無關。

  E.短吻鱷有滅絕風險,和文章要解釋現象,即為什么魚的數量下降無關。

  思路:文章中出現上升下降,正確答案往往體現出變化。

  變化:短吻鱷變少

  相應變化:魚的另一種捕食者數量變多

  2.In virtually any industry,technological improvements increase labor productivity, which is the output of goods and services per person-hour worked. In Parland’s industries, labor productivity is significantly higher than it is in Vergia’s industries. Clearly, therefore, Parland’s industries must, on the whole, be further advanced technologically than Vergia’s are.

  對于任何工業來說,技術的改善提高工人的生產率,即每人每小時工作生產的產品和服務的量。P的工業的工人生產率比V的工業高。所以很明顯,P的工業整體一定比V技術先進。

  The argument is most vulnerable to which of the following criticisms?

  下列哪個批評指出的論證的錯誤?

  A.It offers a conclusion that is no more than a paraphrase of one of the pieces of information provided in its support.

  它給出了一個結論,該結論無非是文中提供支持結論的一個信息的同義改寫

  B.It presents as evidence in support of a claim information that is inconsistent with other evidence presented in support of the same claim.

  它作為一個支持一個主張的證據,和支持同樣主張的證據不一致。

  C.It takes one possible cause of a condition to be

  the actual cause of that condition without considering any other possible

  causes.

  它采用了一個可能的原因用來當做那個狀況的真實原因,而沒考慮任何其他任何可能的原因。

  D.It takes a condition to be the effect of something

  that happened only after the condition already existed.

  它認定一個情況是某件事的效果,這件事情是在該情況已經存在之后發生的。

  E.It makes a distinction that presupposes the truth

  of the conclusion that is to be established.

  它造成了一個區別,這個區別取決于所建立結論的真實性。

  解析:

  A.不是文章論據的同義改寫,錯誤

  B.質疑論據。

  C.正確答案。盡管技術進步是一個影響生產率的因素,但不意味著是唯一因素。

  D.文章中的技術進步和生產率是有先后順序的,并不可以顛倒,錯誤

  E.文章沒有建立某個區別。錯誤

  以上就是GRE官方指南的幾個例題分析,希望能夠幫助各位考生更好地備戰新GRE考試。新GRE考試說難也難,說不難也不難,關鍵要看我們如何對待、如何備考。相信只要付出努力就一定或有所收獲的。

  想了解更多GRE相關信息,歡迎咨詢優擇官網客服或撥打咨詢熱線:400-0341-885,我們有專業名師團隊對提出的問題進行一一解答,為您提供最優質的服務。

頂一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
  • 波浪
  • 波浪
  • 波浪
  • 波浪